ΗΕνόργανη Θρακική Χορωδία του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας ιδρύθηκε το 1993 κι έδωσε μια νέα πνοή στο παραδοσιακό τραγούδι στην περιοχή της Ορεστιάδας. Αποτελείται από πάνω από 80 μέλη και το πρόγραμμά της περιλαμβάνει Θρακικά παραδοσιακά τραγούδια, Μικρασιατικά και Δημοτικά τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα.

Η Χορωδία έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Έλαβε επίσης μέρος σε εκδηλώσεις όλων των πόλεων του νομού ΄Εβρου, πολλών χωριών της Ορεστιάδας και σε εκδηλώσεις μεγάλων στρατιωτικών μονάδων του νομού. Συμμετείχε σε εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, σε πανελλήνια συνάντηση Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας που έγινε στη Νέα Ορεστιάδα, σε εκδηλώσεις στη Νεοχωρούδα και Νέους Επιβάτες της Θεσσαλονίκης, στην Ξάνθη, Καβάλα, Κομοτηνή, Πτολεμαϊδα, Λαμία, στο Δήμο Ελλησπόντου Κοζάνης, Σέρρες κ.α.

Συμμετείχε ακόμα σε εκδηλώσεις στη Γενεύη και Ζυρίχη της Ελβετίας, στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, στην Κωνσταντινούπολη με τους ομογενείς, σε Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και τραγουδιών της Ρουμανίας, σε παγκόσμια πολυπολιτισμική εκδήλωση στο Χογκ-Κογκ της Ν. Α. Ασίας κ.α.

Τίμησε ακόμα με την παρουσία της τις εκδηλώσεις που έγιναν για τους μετανάστες του Βόρειου ΄Εβρου. Παρουσίασε ειδικό πρόγραμμα στο Δ' Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών που έγινε το 1998 στη Νέα Ορεστιάδα και έχει ανταποκριθεί σε τακτική βάση στο κάλεσμα πολλών πολιτιστικών και άλλων φορέων.

Έχει καταγράψει τέσσερις μουσικές συλλογές σε CD:

1. Ιστορικά παραδοσιακά τραγούδια Θράκης και Μακεδονίας.

2. Θρακιώτικα τραγούδια χορού και αγάπης.

3. Θρακιώτικα κάλαντα και κάλαντα απ' όλη την Ελλάδα.

4. Παραδοσιακά τραγούδια της Κωνσταντινούπολης και των παραλίων της Μικράς Ασίας.

Διευθυντής της Χορωδίας είναι ο καθηγητής Βυζαντινής μουσικής Βασίλης Παπαμιχαήλ.